VLAANDEREN-NEDERLAND 2021

 

HET WAAROM EN HOE

In 1991 vatten 2 Nederlanders, leden van de Brabantse golf, het idee op om een golftornooi tussen de Nederlanders en de Vlamingen te organiseren. De Brabantse Golf bestond toen net vijf jaar en er waren een negentigtal Nederlandse leden, die in de daaropvolgende jaren vrienden en familieleden uitnodigden van zowel het thuisfront als van de omliggende golfcourses.Vanaf de start werd het tornooi gezien als een jaarlijks geschenk, aangeboden door de Nederlandse “gasten” aan de leden van de Golfclub in het gastland.

In de loop der jaren kwam een vaste kern uit de Domburgsche en De Wouwse Plantage elk jaar het oranje-legioen versterken en is er zelfs in de rand van het Vlaanderen Nederland Golftornooi een familietornooi ontstaan.

In 2015 werd de 25ste editie van Vlaanderen-Nederland met de nodige luister gevierd. Niemand minder dan Minister-President Geert Bourgeois kwam de feestrede houden. Bij prachtig weer sprak hij op hole 18 honderden golfleden toe.  De kern van zijn redevoering kan als volgt worden samen gevat:  “Elkaar beter leren kennen,  de belangstelling voor elkaar vergroten en de samenwerking verbeteren”.

GOLFEN BIJ DE BUREN - GOLFEN EN SLAPEN BIJ DE BUREN

 

Voor het tornooi van 2017 en 2018 verkregen we de medewerking van een vijftiental Nederlandse en een zestal Vlaamse golfclubs onder het motto “Golfen bij de Buren”.  Dit leidde ertoe dat we steeds meer Nederlandse nieuwkomers mochten verwelkomen en tevens waren we in de mogelijkheid om voor de finale “chapman matchplay” alle Vlaamse winnende teams tesamen een 30-tal Nederlandse greenfees te schenken en de Nederlandse winnende teams een 12-tal Vlaamse.

In 2018 voegden we  "Golfen en Slapen bij de buren" toe aan ons palet. Hierbij contribueerde een tiental hotels één overnachting, waaraan wij dan de gepaste greenfees toevoegden. Dat er bij deze hotels een vijftal gezegend waren met een sterrenrestaurant was de kers op de taart. 

Waar 2018 in het teken stond van de golfgeschiedenis, met aandacht voor Hickory, stond 2019 in het teken van "Tomorrow in Golfland". 

Wat het jubileumjaar 2021 voor u in petto heeft, kunt u binnenkort hier lezen...

 

 

 

Hoofdsponsors