VLAANDEREN-NEDERLAND 2022

In 1991 vatten 2 Nederlanders, leden van de Brabantse golf, het idee op om een golftornooi tussen de Nederlanders en de Vlamingen te organiseren. De Brabantse Golf bestond toen net vijf jaar en er waren een negentigtal Nederlandse leden, die in de daaropvolgende jaren vrienden en familieleden uitnodigden van zowel het thuisfront als van de omliggende golfcourses.Vanaf de start werd het tornooi gezien als een jaarlijks geschenk, aangeboden door de Nederlandse “gasten” aan de leden van de Golfclub in het gastland.

In de loop der jaren kwam een vaste kern uit de Domburgsche en De Wouwse Plantage elk jaar het oranje-legioen versterken en is er zelfs in de rand van het Vlaanderen Nederland Golftornooi een familietornooi ontstaan. 

De 30ste editie voorzien in 2020 werd omwille van corona afgelast en in 2021 voorzag het VLANED team in een "Vlaanderen-Nederland Light".  Na twee jaar onderbreking en dus drie maal deze editie teh hebben voorbereid heten we iedereen welkom. 

De Nederlandse Brabantse golfleden gaan echter alle steun moeten krijgen van alle Nederlanders die in de voorbije jaren een keer hebben deelgenomen aan het Vlaned-tornooi.  Er is daar een potentieel om zelfs twee finales te organiseren en we gaan die dus allemaal aanspreken. Anderzijds trachten we ook Nederlandse spelers te recruteren uit het prille "Golfen bij de Buren" netwerk en verder rekenen we er op dat alle Brabantse golfleden alle hun bekende Nederlandse golfvrienden zullen aanporren om deel te nemen aan dit tornooi. 

 

 

VLAANDEREN NEDERLAND LIGHT 2021

Een één dagtornooi om vooral onze sponsors nogmaals te danken voor hun bijdragen in het verleden. 

 

Hoofdsponsors